Patru tineri, reţinuţi în cazul tâlhăriei de la Drochia. Doi dintre ei au fost eliberaţi din penitenciar anul trecut
Sursa foto:Captură video Vizualizari:

Patru tineri, reţinuţi în cazul tâlhăriei de la Drochia. Doi dintre ei au fost eliberaţi din penitenciar anul trecut

Patru tineri, cu vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani, originari din raioanele de nord ale ţării, au fost reţinuţi de oamenii legii, fiind suspectaţi de comiterea tâlhăriei din oraşul Drochia.

La 26 ianuarie, la IP Drochia a parvenit un apel telefonic precum că persoane necunoscute, au pătruns într-o locuinţă din oraşul Drochia, unde au maltratat stăpânii şi au furat mai multe bunuri.
 
Veniţi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că în seara cu pricina, persoane necunoscute, cu cagule pe cap au intrat în gospodăria a doi soţi de 77 de ani, unde i-au  maltratat, legat, apoi au  furat mai multe obiecte de preţ, bijuterii din aur, o armă din seif, care era deţinută legal de stăpânul casei şi bani.
 
Ca urmare a acţiunilor complexe de investigaţie, la 27 ianuarie, poliţiştii au reţinut patru suspecţi.
 
Doi dintre aceştia, alias ”CLIM” (organizatorul) şi alias ”BUMER”(executorul), au fost eliberaţi din penitenciar în anul 2018, fiind judecaţi pentru comiterea unor infracţiuni analogice. Ceilalţi complici, aveau rolurile de executor şi şofer.  
 
În  cadrul celor opt  perheziţii desfăşurate în Bălţi şi Rîşcani poliţiştii au  ridicat hamuturi din plastic similare cu cele  care ar fi fost legaţi cei doi soţi, telefoane mobile, mijloace băneşti, substanţe narcotice de tip marijuana, carduri bancare, laptop-uri dar şi pistolul de model Makarov dispărut din casa victimelor.
 
În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru tâlhărie. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă de la opt la zece ani de închisoare.
 
În continuare poliţia întreprinde măsuri speciale de investigaţie în vederea  apartenenţei acestui grup în comiterea şi altor infracţiuni analogice în regiunea de nord a ţării.
Similare
RECOMANDĂRI