Patru tineri, dintre care doi minori, sunt bănuiţi de furturi din locuinţe şi automobile. Prejudiciul cauzat - peste 300 de mii de lei
Sursa foto:INP Vizualizari:

Patru tineri, dintre care doi minori, sunt bănuiţi de furturi din locuinţe şi automobile. Prejudiciul cauzat - peste 300 de mii de lei

Doi fraţi, de 22 şi 24 de ani, care s-au dovedit a fi liderii unei grupări infracţionale specializate în furturi din locuinţe şi automobile au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Alţi doi membri, care sunt minori, sunt cercetaţi în libertate.

Activitatea ilegală a acestora a fost monitorizată de poliţişti timp de o lună. Tinerii sunt bănuiţi că ar fi implicaţi în 20 de furturi din automobile şi locuinţe, comise pe teritoriul raioanelor Străşeni, Criuleni, Ialoveni, precum şi în mun. Chişinău şi în suburbii.

Prejudiciul cauzat victimelor se ridică la peste 300 mii de lei.
 
Bănuiţii alegeau localităţile din suburbiile Chişinăului sau a raioanelor din zona de centru a ţării la întâmplare, ulterior, pe timp de noapte, cu automobile luate în chirie ajungeau la locul destinat, se deghizau cu măşti confecţionate artizanal şi prin metoda forţării geamurilor sau acces liber, pătrundeau în gospodării unde furau bani şi lucruri de preţ.


 
În urma percheziţiilor efectuate poliţiştii au depistat şi ridicat  mijloace băneşti, mănuşi şi diverse bunuri, care ar fi furate. Dacă vinovăţia acestora va fi dovedită în instanţă, aceştea riscă o pedeapsă până la 10 ani de privaţiune de libertate.
 
Actualmente, se întreprind acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţie, în vederea întăririi bazei probatorii, inclusiv stabilirea implicării acestora la comiterea altor infracţiuni, înregistrate pe teritoriul ţării.
Similare
RECOMANDĂRI