Patru tinere din Republica Moldova au fost traficate de un cetăţean român pentru a se prostitua în Grecia
Sursa foto:Foto simbol/ro.internazionale.il24.it Vizualizari:

Patru tinere din Republica Moldova au fost traficate de un cetăţean român pentru a se prostitua în Grecia

Un cetăţean român, a fost condamnat în Republica Moldova la 4 ani şi 8 luni închisoare pentru traficarea, în scop de exploatare sexuală, a patru tinere din diferite raioane ale Republicii Moldova. De asemenea, inculpatul urmează să achite în folosul statului cheltuieli judiciare de 41 de mii de lei.

După ce a fost anunţat de autorităţile Republicii Moldova în căutare internaţională, cetăţeanul român a fost reţinut în Grecia şi extrădat pentru a fi tras la răspundere penală în Republica Moldova.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul, aflându-se pe teritoriul Greciei, a racolat patru tinere din diferite raioane ale Republicii Moldova, cu o stare materială precară, în perioada anilor 2015 – 2017. Bărbatul le-a procurat bilete la cursa auto Chişinău – Atena, unde, potrivit promisiunilor, urmau să fie angajate la o muncă bine plătită. Ajunse în Grecia, însă, victimele au fost adăpostite în apartamente şi hoteluri, fiind obligate să se prostitueze. Taxa de 100 de euro pe oră pentru servicii sexuale era aproape în totalitate colectată de inculpat, victimelor revenindu-le doar o mică parte.

După ce au revenit în Republica Moldova, tinerele au depus plângeri. Pe acest caz fiind iniţiate cauze penale. Sentinţa este cu drept de atac.

Potrivit Procuraturii Generale, doar pe parcursul săptămânii trecute, instanţele de judecată au emis sentinţe în privinţa a 260 de inculpaţi - figuranţi în 237 de cauze penale. Cifra vizează toate categoriile de infracţiuni: 100 infracţiuni uşoare, 115 - mai puţin grave, 56 – grave, 14 - deosebit de grave şi două infracţiuni excepţional de grave.
Similare
RECOMANDĂRI