Patru persoane au fost reţinute în urma mai multor percheziţii. Puneau în circulaţie droguri în cantităţi deosebit de mari
Sursa foto:PCCOCS Vizualizari:

Patru persoane au fost reţinute în urma mai multor percheziţii. Puneau în circulaţie droguri în cantităţi deosebit de mari

În urma mai multor percheziţii efectuate în mun. Chişinău, mun. Comrat şi raionul Taraclia, au fost reţinute patru persoane cu vârstele cuprinse între 35-40 ani. Făceau parte dintr-un grup criminal organizat, specializat în circulaţia ilegală a drogurilor în proporţii deosebit de mari.

În cadrul percheziţiilor efectuate de procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, oficiul Sud, în comun cu ofiţerii de investigaţie al INI au fost depistate şi ridicate droguri în proporţii deosebit de mari de tip marihuana, pastile cu efect psihotrop, obiecte folosite de către membrii grupului criminal la prepararea şi realizarea drogurilor, precum şi telefoane mobile prin intermediul cărora făptuitorii comunicau.

În prezent, persoanele vizate au fost reţinute pe un termen de 72 de ore, procurorii înaintând demersuri în instanţa de judecată privind aplicarea măsurii preventive arestul preventiv, pe un termen de 30 de zile.

În cazul în care suspecţii vor fi găsiţi vinovaţi pentru faptele săvârşite, aceştia riscă pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani.

Concomitent, investigaţiile pe caz continuă, în vederea identificării şi stabilirii tuturor persoanelor implicate în schema infracţională.

Pe întreg parcursul procesului penal, bănuiţii şi învinuiţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Similare
RECOMANDĂRI