Patru cetăţeni ai Iranului intenţionau să intre în Republica Moldova cu acte false
Sursa foto:http://border.gov.md Vizualizari:

Patru cetăţeni ai Iranului intenţionau să intre în Republica Moldova cu acte false

Poliţiştii de frontieră de la linia intrare în ţară au reţinut patru cetăţeni ai Iranului pentru controlul suplimentar al documentelor de călătorie, după ce au avut bănuieli că ar fi false.

După sosirea cursei regulate Istanbul – Chişinău, la linia de control s-a apropiat două persoane, mama şi fiul. Acestea au oferit pentru autorizarea trecerii paşapoartele care ar fi fost emise de către autorităţile poloneze. În timpul verificărilor adiţionale au fost găsite paşapoartele autentice eliberate de instituţia competentă din Iran. Atât mama, cât şi fiul au recunoscut că şi-au perfectat actele de călătorie prin intermediul unui necunoscut.

La câteva ore distanţă, pe aceeaşi cursă, alţi doi cetăţeni ai „Olandei” s-au prezentat la controlul de frontieră. Şi în acest caz, au fost semnalate semne vădite de falsificare asupra documentelor biometrice, fiind supuse examinării speciale. Simultan, poliţiştii de frontieră au verificat toaleta din sala de sosire unde a fost găsit un paşaport deteriorat, ţara de origine fiind Iran.

În ambele cazuri, au fost întocmite procese verbale de audiere şi constatare a faptei săvârşite. Actele sunt transmise în laboratorul tehnico-criminalistic. Toate patru persoane au făcut cale întoarsă cu aceeaşi destinaţie.

Similare
RECOMANDĂRI