Patru bărbaţi din nordul ţării care au jefuit mai mulţi bătrâni şi-au aflat sentinţa
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Patru bărbaţi din nordul ţării care au jefuit mai mulţi bătrâni şi-au aflat sentinţa

Procuratura Generală anunţă obţinerea sentinţei de condamnare, pronunţate de Judecătoria Soroca, pentru un grup criminal format din patru persoane, care au comis diferite crime în şase localităţi din nordul ţării, inclusiv în privinţa unei persoane cu vârsta de peste 90 de ani, chiar şi pentru sume de circa 2000 lei.

Astfel, Procuratura anunţă că făptaşii au primit între 21 de ani şi detenţie pe viaţă. Membri grupului criminal organizat au vârste cuprinse între 26 şi 32 de ani. Aceştia, pe parcursul a opt luni ai anului 2018, au jefuit, furat, agresat mai mulţi cetăţeni din sate din nordul ţării. Făptaşii acţionau în mod organizat, cu repartizarea rolurilor între ei, prin comunicare cifrată şi prin ascunderea urmelor infracţiunilor.

Bătut până la moarte şi incendiat, la vârsta de 91 de ani
Grupul îşi selecta victime preponderent în vârstă – vârsta cea mai mică a celor pătimiţi era de circa 80 de ani. Membrii grupului acţionau cu deosebită cruzime, cu scopul ca să deposedeze victimele de bani şi bunuri de preţ. Astfel, în cazul unui bătrân cu vârsta de 91 de ani, care nu a reacţionat la cerinţa lor şi nu le-a dat bani, făptaşii i-au aplicat multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, până la moarte. Ulterior, aceştia au incendiat casa în care au lăsat victima decedată, ca să ascundă urmele faptelor criminale.

Făptaşii aplicau tehnici speciale la comiterea crimelor, precum folosirea măştilor de camuflare a feţei, mănuşi, torturarea victimelor prin diferite metode, debranşarea caselor de la curentul electric şi de la conectare telefonică. Sumele pe care le-au obţinut prin aceste metode variază între cifra de 2400 şi 7000 lei. Însă, aceştia nu în toate cazurile reuşeau să sustragă bani. Mai mult, într-un caz, capul familiei a opus rezistenţă fizică activă şi, aşa cum făptaşii nu au găsit suma de bani despre care deţineau informaţia că victimele au avea-o, au trebuit să părăsească casa victimelor.

Deşi făptaşii nu şi-au recunoscut vina, în baza probelor concludente, aceştia au fost condamnaţi.
Similare
RECOMANDĂRI