Orhei: un procuror şi un avocat, trimişi în judecată
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Orhei: un procuror şi un avocat, trimişi în judecată

Un procuror şi un avocat din Orhei vor compărea pe banca acuzaţilor pentru trafic de influenţă. Procuratura Anticorupţie a finalizat şi trimis în judecată cauza penală de învinuire a celor doi.

Procurorul, avocatul, împreună cu un judecător de la Judecătoria Orhei au ajuns în vizorul procurorilor anticorupţie în anul 2018, fiind bănuiţi de corupere. Atunci, conform materialelor cauzei, procurorul ar fi solicitat, prin intermediul avocatului, de la soţia unui învinuit de punerea ilegală în circulaţie a drogurilor, suma de 5 mii de euro, pentru recalificarea faptei penale şi soluţionarea chestiunii de eliberare a inculpatului din arest.

Tot atunci, Procuratura Anticorupţie anunţa că judecătorul din cadrul judecătoriei Orhei, care a examinat în fond cauza penală respectivă, ar fi pretins de la soţia inculpatului, prin intermediul avocatului, suma de 5 mii de euro, pentru a atenua învinuirea inculpatului şi a-l elibera din arest.

În cadrul investigaţiilor însă, în acţiunile judecătorului nu au fost stabilite elementele constitutive ale infracţiunii, fiind dispusă scoaterea acestuia de sub urmărire penală.

La demersul Procurorului General, Consiliul Superior al Procurorilor a suspendat provizoriu din funcţie procurorul vizat.
Similare
RECOMANDĂRI