Olesea Stamate, despre ultimele decizii de la CSM: „Dodon nu a renunţat până n-a preluat controlul CSM”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Olesea Stamate, despre ultimele decizii de la CSM: „Dodon nu a renunţat până n-a preluat controlul CSM”

Fostul ministru al Justiţiei, Olesea Stamate, a venit cu o reacţie la detaşarea lui Anatol Pahopol în funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, decizie luată astăzi în cadrul CSM. Aceasta dă de înţele să această decizie ar duce la preluarea controlului asupra CSM de către preşedintele R. Moldova Igor Dodon, lider neformal al PSRM.

„Dodon nu a renunţat până n-a preluat controlul CSM. A încercat încă pe timpul când eram in guvern. Prin aşa-zisele Adunări ale judecatorilor orchestrate de oameni apropiati preşedintelui. Apoi prin modificare legii în decembrie şi alegerea unor membri noi care-i servesc interesele. Nu le ajungea un vot pentru a înclina balanţa în chestiuni legate de cariera judecatorilor. Ca sa fie clar - numirea in funcţie, evaluarea, sancţionarea şi eliberarea - cele mai importante aspecte ale activităţii CSM.

Recent, printr-o altă modificare au bătut ultimul cui. Iar de azi, judecătorul Pahopol nu este doar membrul care nu le ajungea, este şi preşedintele interimar CSM, fiind cel mai în vârstă”, scrie Olesea Stamate pe pagina sa de Facebook. 

Fostul ministru spune că dacă până acum se vedeau anumire mişcări în sensul curăţirii sistemului judecătoresc din interior, de acum încolo nu vor mai fi: „Vom vedea judecători amici cu socialistii promovaţi şi evaluaţi cu brio, şi dacă o fi sa vina procurorul cu solicitarea de pornire a urmăririi penale pe vreunul din ei - fiţi siguri ca nu are nici o şansa sa primească acordul acestui CSM”.

Amintim că astăzi, Anatol Pahopol a fost detaşat în funcţia de membru al CSM, în calitate de membru supleant al CSM ales din rândul judecătorilor. Asta după ce săptămâna trecută, Parlamentul a aprobat modificări în acest sens.
Similare
RECOMANDĂRI