Oamenii legii au reţinut şase persoane, bănuite de comercializarea drogurilor
Sursa foto:Poliţia Capitalei Vizualizari:

Oamenii legii au reţinut şase persoane, bănuite de comercializarea drogurilor

Ofiţerii de investigaţii a IP Botanica şi a Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au reţinut şase persoane, originare din capitală şi r-nul Ungheni, cu vârstele cuprinse între 32 ani şi 60 de ani. Aceştia sunt suspectaţi de păstrarea şi realizarea în cantităţi mari şi deosebit de mari a substanţelor stupefiante de tip ,,Heroină’’, pe teritoriul mun. Chişinău.

În urma mai multor mai multor percheziţii autorizate au fost depistate şi confiscate: 152 pacheţele din folie de staniol, cu substanţă stupefiantă de tip „Heroină” cu masa de circa 50 grame, 5 pacheţele din hârtie şi „zip lock”, cu substanţa stupefiantă „PVP”, cu masa de circa 3 grame, cântar electronic la mici dimensiuni, telefoane mobile, cartele SIM, seringi şi alte instrumente şi aparate confecţionate artizanal pentru pentru prepararea şi utilizarea drogurilor în formă finală. O parte din droguri erau pregătite în pacheţele pentru realizarea către consumatori.

Drogurile au fost ridicate, sigilate şi transportate la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP. Valoarea drogurilor confiscate, în cazul comercializării pe piaţa neagră, a fost estimată la aproximativ  900 000 lei.

Poliţiştii întreprind măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii şi reţinerii altor complici la săvârşirea infracţiunii, dar şi stabilirii sursei de provenienţă a drogurilor.

Suspecţii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. Conform legislaţiei penale în vogoare, indivizii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Similare
RECOMANDĂRI