O tânără din Hânceşti a fost condamnată la 7 ani de închisoare pentru trafic de persoane
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O tânără din Hânceşti a fost condamnată la 7 ani de închisoare pentru trafic de persoane

O locuitoare a raionului Hânceşti, în vârstă de 36 de ani, a fost condamnată la şapte ani de închisoare, pentru traficul de persoane.

Potrivit Procuraturii municipiului Chişinău, inculpata a racolat în vara anului 2016, o tânără, cu o stare materială precară, căreia i-a promis un loc de muncă bine plătit în Turcia. Inculpata i-a procurat un bilet la avion, asigurându-i transportarea la destinaţie, unde victima a fost obligată să se prostitueze. Timp de aproximativ trei luni, aceasta a prestat servicii sexuale într-un apartament din Istanbul, jumătate din banii pe care îi obţinea fiind colectaţi de persoane de origine turcă.

Revenită acasă, victima s-a adresat poliţiei, iar pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală, inculpata fiind trimisă în judecată.

Potrivit statisticilor, pe parcursul anului trecut, în Republica Moldova au fost înregistrate 312 infracţiuni de trafic de persoane şi crime conexe, în judecată au fost expediate 144 de dosare din această categorie şi au fost pronunţate 130 de sentinţe în privinţa a 190 de inculpaţi.
Similare
RECOMANDĂRI