O nouă şedinţă în dosarul Şor: Partea vătămată, adică BEM, trebuie să prezinte acte suplimentare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O nouă şedinţă în dosarul Şor: Partea vătămată, adică BEM, trebuie să prezinte acte suplimentare

Partea vătămată în dosarul politicianului Ilan Şor, adică Banca de Economii, trebuie să prezinte acte suplimentare pentru expertiza contabil-judiciară. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea de Apel Cahul, care a admis demersul Centrului Naţional de Expertiză Judiciară. Informaţia a fost comunicată pentru IPN de către ofiţerul de presă al Procuraturii Anticorupţie, Mihaela Tarlapan.

Contactat de IPN, unul dintre avocaţii lui Ilan Şor, Iulian Balan, a declarat că, întrucât şedinţa a fost cu uşile închise, nu poate să ofere detalii privind decizia instanţei şi acţiunile ulterioare.

Tot astăzi, mai mulţi susţinători ai Partidului Politic Şor, au manifestat în faţa instanţei pentru a cere „justiţie corectă şi pedepsirea adevăraţilor vinovaţi ai jafului bancar”.

Următoarea şedinţă a fost stabilită pe 26 iunie.

În iunie 2017, prima instanţă l-a condamnat pe fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, Ilan Şor, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere. Sentinţa a fost atacată în instanţa de apel atât de procuror, cât şi de avocaţii inculpatului şi de reprezentantul Băncii de Economii. Ilan Şor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunţarea sentinţei definitive se află sub control judiciar. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chişinău abia după şase luni, iar în februarie 2018 a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

În urma alegerilor din 24 februarie anul curent, Ilan Şor a devenit deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI