O nouă şedinţă de judecată în noul dosar deschis pe numele fostului premier Vlad Filat
Sursa foto:ZDG Vizualizari:

O nouă şedinţă de judecată în noul dosar deschis pe numele fostului premier Vlad Filat

Ex-premierul Vlad Filat, condamndat la închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, a fost escortat astăzi la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani. Aceasta este cea de-a doua şedinţă de judecată din dosarul intentat pe numele lui Vlad Filat.

Prima şedinţă de judecată trebuia să aibă loc acum două săptămâni, însă a fost amânată. Avocatul fostului premier a declarat că judecătoarea Valentina Garabajiu, care a fost repartizată să examineze dosarul lui Filat, s-a abţinut de la judecarea acestei cauze. Din acest motiv cazul a ajuns pe masa altor trei magistraţi.

Vlad Filat a fost adus la sediul Judecătoriei înconjurat de mascaţi.

Acum trei săptămâni, un nou dosar pe numele fostului premier, Vlad Filat, a fost trimis în judecată.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, acesta este acuzat că în 2013 ar fi contractat o companie de consultanţă din Statele Unite ale Americii pentru serviciile căreia ar fi achitat 12 milioane de lei din bani ce proveneau de la Banca de Economii. Compania din Washington ar fi fost angajată pentru a oferi asistenţă în campania electorală pentru un partid politic la alegerile parlamentare din noiembrie 2014. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cu închisoare de la cinci la 10 ani.

În prezent, Vlad Filat ispăşeşte o pedeapsă de  nouă ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi corupţie.

Similare
RECOMANDĂRI