Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O nouă amânare în dosarul unionistului Vlad Bileţchi pentru întâmpinare convoiul cu ajutoare umanitare din România

Astăzi a avut a doua şedinţă de judecată în care preşedintele Asociaţiei "UNIREA-ODIP", Vlad Bileţchi, contestă amenda primită pentru că s-ar fi aflat în spaţiul public, într-un grup mai mare de trei persoane, în condiţiile pandemiei de COVID. Totul s-a întâmplat atunci când unionistul a întâmpinat convoiul cu ajutoare umanitare din România. Magistraţii au audiat, astăzi, singurul martor în dosar, care a refuzat să discute cu presa.

La şedinţa de astăzi au participat Vlad Bileţchi şi avocatul său, dar a lipsit reprezentantul Inspectoratului de Poliţie Centru. La Judecătoria Ciocana a venit, însă, un martor care nu s-a prezentat la prima şedinţă. Potrivit lui Vlad Bileţchi, femeia a recunoscut că a fost forţată să depună mărturie împotriva unioniştilor. Astăzi, însă, ea a respins această afirmaţie.

„Contrar celor înregistrate în imaginile video pe pagina sa de Facebook, unde dumneaei, menţionează expres că la organul de poliţie, dumneaei a fost ameninţată şi obligată să depună mărturii împotriva lui Dorin Chirtoacă şi împotriva lui Vlad Bileţchi, în caz contra ei i se va deschide un dosar penal, dumneaei, astăzi, în şedinţă a menţionat că nu a avut loc acest lucru”, a declarat Vlad vlaicu, avocatul lui Vlad Bileţchi.

„Noi am adresat o serie de întrebări martorului şi am demonstrat, că declaraţiile martorului şi ceeea ce a fost cu adevărat sunt două lucruri diferite, adică martorul a depus mărturii false. Martorul care îndeamnă să rupem cordonul de poliţie, care scandează şi strigă în timpul manifestaţie este calificat drept martor. Iar, noi care doar am tăcut din gură şi am filmat că să arătăm oamenilor din diasporă, noi suntem participanţi şi protestari activi”, a menţionat Vlad Bileţchi.

O nouă şedinţă de judecată va avea loc pe 3 septembrie. Amintim că, pe 7 mai, 20 de camioane pline cu ajutoare umanitare din partea României au ajuns la Chişinău, iar ceremonia oficială de prezentare nu s-a desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, ci sub podul din cartierul Telecentru. Mulţi basarabeni au întâmpinat ajutoarele, atât la punctul de trecere a frontierei, pe drumul spre Chişinău cât şi la ceremonia de primire. Cu drapele tricolore în mâini, oamenii au dorit, astfel, să-şi manifeste recunoştinţa pentru sprijinul considerabil acordat de statul român în lupta cu pandemia COVID-19. Atunci, preşedintele Asociaţiei "UNIREA-ODIP", Vlad Bileţchi, şi liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, au fost amendaţi cu câte 22.500 de lei, pentru că ar fi încălcat restricţiile specifice pandemiei.
Similare
RECOMANDĂRI