NOUĂ ani de închisoare, pentru 50 de lei. Un bărbat l-a bătut până la moarte pe un coleg, pentru o datorie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

NOUĂ ani de închisoare, pentru 50 de lei. Un bărbat l-a bătut până la moarte pe un coleg, pentru o datorie

Procurorii din Briceni au obţinut ieri o sentinţă de condamnare cu închisoarea pentru o durată de 9 ani pentru un cetăţean care şi-a bătut până la moarte colegul cu care consumase băuturi alcoolice.

Potrivit informaţiilor, făptaşul consuma băuturi alcoolice împreună cu victima, într-un sat din raionul Briceni. Pe parcurs, acesta îl rugase pe colegul cu care consumase să mai cumpere alcool în valoare de 50 de lei. Aceasta, însă, nu s-a îmtâmplat, iar colegul s-a întors fără alcool şi fără bani. Ca răspuns, făptaşul i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu mâinile şi picioarele în cap şi în regiunea corpului. O zi mai târziu, victima a decedat.

La data de 9 septembrie 2019, procurorii din Briceni au obţinut în procesul de judecată din faţa Judecătoriei Edineţ, sediul Briceni o sentinţă de condamnare a făptaşului cu pedeapsa închisorii pentru o durată de 9 ani şi 90 de zile, în penitenciar de tip închis. De asemenea, instanţa de judecată a dispus în beneficiul victimei să fie încasată suma de 10 mii lei pentru prejudiciu moral, precum şi peste 50 mii lei pentru cheltuielile de înmormântare.

Sentinţa este cu drept de apel în instanţa ierarhic superioară. Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs, în lumina garanţiilor procedurale de care părţile la proces beneficiază potrivit legii.
Similare
RECOMANDĂRI