Noi reguli cu privire la cumularea funcţiei de procuror
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Noi reguli cu privire la cumularea funcţiei de procuror

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a adoptat noi reguli cu privire la cumularea funcţiei de procuror cu activităţile didactice şi ştiinţifice.

Potrivit acestora, acuzatorii vor putea preda nu doar în cadrul programelor de studii superioare de licenţă, master sau de doctorat în instituţiile de învăţământ superior, ci şi în cadrul Institutului Naţional al Justiţiei, în cadrul instruirilor organizate pentru categorii profesionale şi în cadrul proiectelor de implementare a politicilor naţionale şi internaţionale în materie penală, scrie bizlaw

Noile Reguli au fost aprobate în data de 12 decembrie 2018.

Noile modificări au fost argumentate prin faptul că actuala redacţie a regulilor limitează posibilitatea valorificării de către procurori a activităţilor didactice şi ştiinţifice.

Regulile în vigoare stabilesc că activităţile didactice şi ştiinţifice pot fi desfăşurate de procurori doar în cadrul instituţiilor de învăţământ şi doar în cadrul programelor de studii superioare de licenţă, master sau de doctorat, ceea ce potrivit CSP generează o restrângere disproporţionată a drepturilor acuzatorilor.

Cumulul funcţiei de procuror cu activităţile didactice poate fi realizat pe durată determinată sau cu timp parţial, fără a afecta exercitarea obligaţiilor funcţionale.

Pentru aceasta, procurorul trebuie să depună o cerere la CSP, care va conţine informaţii despre instituţia, modalitate şi condiţiile de desfăşurare a activităţilor didactice şi ştiinţifice.

Noile Reguli pot fi consultate aici.

Similare
RECOMANDĂRI