Motivul pentru care procurorul general cere subdiviziunilor PG să recurgă la arest prevenit doar în cazuri excepţionale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Motivul pentru care procurorul general cere subdiviziunilor PG să recurgă la arest prevenit doar în cazuri excepţionale

Aplicarea arestului preventiv doar în cazuri excepţionale şi doar dacă recurgerea la alte măsuri preventive poate prejudicia considerabil buna investigare a cauzei – este atenţionarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, pentru conducerea procuraturilor teritoriale, specializate şi a subdiviziunilor Procuraturii Generale.

Măsura a fost dispusă în contextul adresării Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu creşterea numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 în mediul penitenciar.

Astfel, având în vedere circumstanţele particulare ale cauzelor penale, aplicarea corectă a acestor reguli, este de natură să contribuie la evitarea supra-aglomerării instituţiilor penitenciare.

Concomitent, în scopul evitării supunerii deţinuţilor riscului de infectare, procurorul general a mai indicat excluderea din activitate a solicitărilor de escortare a persoanelor deţinute pentru participarea la acţiunile procesuale, cu excepţia cazurilor în care acest lucru este absolut necesar şi continuarea practicilor de efectuare a acţiunilor nemijlocit la sediul instituţiei penitenciare.
Similare
RECOMANDĂRI