Mita de 200 euro pentru înmatricularea unui automobil. O persoană reţinută, iar un angajat al ASP - în căutare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mita de 200 euro pentru înmatricularea unui automobil. O persoană reţinută, iar un angajat al ASP - în căutare

Un angajat al SRL “Autospace” a fost reţinut, aseară, de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de corupere pasivă. Complicele acestuia, un angajat al Agenţiei Servicii Publice, a reuşit să fugă de la faţa locului, iar în prezent se întreprind acţiuni de căutare.

În fapt, bărbaţii sunt bănuiţi că ar fi pretins de la un cetăţean 200 de euro, pentru a urgenta înmatricularea unui automobil. Acesta din urmă i-a denunţat la CNA, iar organul de urmărire penală a demarat o anchetă în acest caz pentru corupere pasivă.

Aseară, denunţătorul a transmis banii unuia dintre bănuiţi, sub controlul CNA, celălalt bănuit reuşind să se eschiveze de la urmărire, deplasându-se într-o direcţie necunoscută şi abandonând automobilul într-o localitate din afara capitalei.

Astfel, angajatul „Autospace” a fost reţinut, în privinţa complicelui său fiind întreprinse acţiuni de căutare. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ambii riscă până la 10 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 300 la 400 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Similare
RECOMANDĂRI