Minorul învinuit de omorul unui conducător de taxi a fost plasat în arest preventiv
Sursa foto:poză simbol Vizualizari:

Minorul învinuit de omorul unui conducător de taxi a fost plasat în arest preventiv

Minorul reţinut de procurorii şi poliţiştii sectorului Ciocana al capitalei, învinuit de omorul unui conducător de taxi, a fost plasat în arest preventiv, la cererea procurorilor.

Compania de taxi a sesizat autorităţile la 3 zile de la data crimei. Automobilul a fost depistat pe str. Zimbrului din Chişinău, iar în el a fost găsită o lamă de cuţit şi urme de sânge.

Cadavrul a fost transportat de minor şi lăsat într-o pădure din raionul Râşcani, iar aceste dovezi au dus la iniţierea imediată a unei cauze penale şi la reţinerea făptaşului.

Minorul a călătorit cu taxiul în mai multe localităţi din ţară şi l-a asigurat pe şofer că achitarea o va face la destinaţie, în or. Vadul lui Vodă. Însă, în urma acţiunilor de urmărire penală, s-a adeverit că făptaşul nu avea bani pentru achitarea călătoriei şi, de fapt, urmărea scopul sustragerii bunurilor şoferului de taxi, atunci când i-a luat viaţa acestuia, prin lovituri de cuţit, însoţite de sugrumare.

Făptaşul şi-a recunoscut vina. Acesta însă nu se află la prima abatere de la lege. Actualmente este cercetat şi pentru săvârşirea altor infracţiuni comise prin aplicarea violenţei.

Potrivit legii, pentru crimele comise, minorul riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 15 ani.
Similare
RECOMANDĂRI