Minorii, care ar fi ucis în bătaie un om al străzii din Chişinău, plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Minorii, care ar fi ucis în bătaie un om al străzii din Chişinău, plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile

Astăzi, 13 octombrie, cei trei minori bănuiţi că ar fi comis un omor cu deosebită cruzime în centrul Chişinăului, au fost plasaţi în arest pentru 30 de zile.

La 12 octombrie curent, în urma măsurilor de investigaţii şi acţiunilor prompte întreprinse de poliţişti, au fost reţinuţi trei minori cu vârste cuprinse între 14 şi 15 ani, la scurt timp după comiterea unui omor, pe o stradă din sectorul Centru al municipiului Chişinău. Aceştia şi-ar fi filmat cu telefonul mobil acţiunile violente în urma cărora victima a decedat.

Conform art.270 din Codul de procedură penală procurorul exercită urmărirea penală în cazurile infracţiunilor săvârşite de minori, dacă acestea sunt deosebit de grave şi excepţional de grave. În acest context, îndemnăm întreaga comunitate să se implice la monitorizarea minorilor şi să existe o colaborare a tuturor instituţiilor responsabile, inclusiv a reprezentanţilor autorităţilor publice, pentru a stopa fenomenul implicării minorilor la comiterea infracţiunilor, deoarece în ultima perioadă de timp, atestăm o creştere a numărului de infracţiuni comise de către minori şi cu participarea acestora.

Serviciile sociale sunt strâns legate de infrastructura socială mai largă şi susţin mecanisme care sunt disponibile pentru copiii vulnerabili şi pentru familiile lor.
Similare
RECOMANDĂRI