Ministrul Justiţiei sugerează CSM-ului 8 persoane care nu ar trebui să fie înaintate în funcţia de judecător la Curtea Constituţională
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul Justiţiei sugerează CSM-ului 8 persoane care nu ar trebui să fie înaintate în funcţia de judecător la Curtea Constituţională

Ministrul Justiţiei a transmis Consiliului Suprem al Magistraturii o notă în care sugerează o listă a candidaturilor la funcţia de judecător la Curtea Constituţională, care nu ar trebui să ocupe un astfel de fotoliu.

„Ţinând cont de faptul că nu voi putea participa la şedinţa de evaluare a candidaţilor, nu pot să-mi exprim opinia în favoarea unuia sau al altuia. Însă, în lista condidaţilor care au depus dosarele pentru această poziţie, sunt câţiva candidaţi care, în mod cert, nu trebuie să se regăsească în noua componenţă a Curţii. Astfel, solicit respectuos Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, să ia în consideraţie această notă de poziţie atunci când va evalua şi selecta candidaţii pentru Curtea Constituţională”, spune Stamate în nota respectivă.

În lista celor care nu ar trebui seectaţi în funcţia de judecător la CC, în opinia ministrului, se numără:

- Pe motivul excluderii de către Comisia din Parlament şi cea din Guvern, ţinând cont că criteriile pentru concursul la Guvern sunt identice cu cele ale CSM:

Oleg POTÎRNICHE
Eduard BOIŞTEANU
Andrei COCA
Domnica MANOLE

- Din motive legate de reputaţia profesionale şi dubii privind integritatea:

Iulia SÎRCU

Teodor CÂRNAŢ

Ghenadie ENI

Tatiana RĂDUCANU

Amintim că astăzi, Consiliul Suprem al Magistraturii se întruneşte, la ora 9:00, în şedinţă publică, în cadrul căreia urmează să selecteze două persoane pe care să le înainteze la funcţia de judecător la Curtea Constituţională. În total, în concursul organizat de CSM s-au înregistrat 17 persoane. Cine sunt acestea vezi AICI.

Similare
RECOMANDĂRI