Ministrul Justiţiei: Ce fel de judecători avem, dacă ei sunt cei care dau exemplu cetăţenilor că legile pot fi încălcate?
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul Justiţiei: Ce fel de judecători avem, dacă ei sunt cei care dau exemplu cetăţenilor că legile pot fi încălcate?

Adunarea Generală a Judecătorilor, care a avut loc ieri, este o adevărată sfidare a legii şi a însuşi conceptului de justiţie. Despre aceasta vorbeşte ministrul justiţiei Olesea Stamate.

Ca şi prim-ministrul Maia Sandu, şi Olesea Stamate consideră că organizarea Adunării Generale a Judecătorilor a avut loc cu încălcarea evidentă a mai multor norme legale, în lipsa cvorumului şi fără a fi luate în considerare temeiurile legale de retragere a mandatelului membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. 

„Judecatorii îşi pot şi trebuie să-şi aleagă singuri organele de asigurare a independenţei sistemului, însă acest lucru trebuie facut în strictă conformitate cu normele legale. Or, ce fel de judecători avem, daca ei sunt cei care dau exemplu cetăţenilor că legile pot fi încălcate, ca interesul personal e mai presus de lege?”, se întreabă ministrul. 

Olesea Stamate se arată convinsă că recentele evenimente doar confirmă necesitatea stringentă de continuare a reformei anunţate, inclusiv prin evaluarea externa a judecatorilor.
Similare
RECOMANDĂRI