Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul Justiţiei: Activitatea directorului CNA va fi evaluată de către Comisia Juridică a Parlamentului, iar ulterior ar putea fi revocat din funcţie

Activitatea directorului Centrului Naţional Anticorupţie, Ruslan Flocea, va fi evaluată de către Comisia Juridică a Parlamentului, iar ulterior ar putea fi revocat din funcţie. Declaraţia a fost făcută de ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco. Potrivit ministrului, şeful CNA nu s-a ridicat la înălţimea aştepătărilor societăţii, iar din acest motiv trebuie demis.

În timpul emisiunii Punctul pe Azi, de la TVR Moldova, ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a menţionat că, potrivit noilor modificări operate la legea cu privire la CNA, şeful instituţiei poate fi demis dacă deputaţii comisiei juridice a parlamentului propun plenului un astfel de proiect de hotărâre.

Mai mult, potrivit ministrului, modificarea legii cu privire la CNA, care exclude obligativitatea organizării concursului public pentru funcţia de director, nu contravine normelor de drept.

Parlamentul a aprobat în lectura a doua proiectul de lege ce prevede modificarea legii cu privire la CNA. Potrivit documentului, şeful CNA nu mai este selectat prin concurs public, ci este numit de Parlament, cu voturile majorităţii deputaţilor aleşi, la propunerea a cel puţin 20 de deputaţi.
Similare
RECOMANDĂRI