Ministrul de Interne: Punctul moldo-ucrainean de pe segmentuil transnistrean va spori securitatea în Republica Moldova
Sursa foto:Point.md Vizualizari:

Ministrul de Interne: Punctul moldo-ucrainean de pe segmentuil transnistrean va spori securitatea în Republica Moldova

Punctul comun moldo-ucrainean de trecere a frontierei pe segmentul transnistrean, deschis anul acesta în premieră în ultimii 25 de ani,  va avea un impact serios asupra securităţii R. Moldova. Este o iniţiativă care va avea continuitate şi vom avea control comun la toate punctele de trecere la hotarul moldo-ucrainean din zona transnistreană.

Declaraţiile au fost făcute de ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, într-un interviu pentru agenţia MOLDPRES.

“Zona transnistreană era folosită de elementele criminale pentru a se ascunde de organele de drept din ţara noastră. Se întâmpla chiar un paradox – uneori găseam persoane care se ascundeau de noi în state situate la mii şi mii de kilometri de Republica Moldova, dar nu tot timpul le puteam depista aici, la 60 de kilometri distanţă de la Chişinău”, a relevat Alexandru Jizdan.

Potrivit ministrului, "în prezent MAI are o comunicare bună cu autorităţile ucrainene, colegii care activează nemijlocit la sectoarele de frontieră din ambele părţi au relaţii de bună vecinătate zi de zi, cu un schimb de informaţii care dă plusvaloare acţiunilor operative, precum şi de imagine”.
Similare