Ministerul Justiţiei explică de ce nu a publicat dosarele candidaţilor pentru funcţia de director al ANP
Sursa foto:http://anp.gov.md Vizualizari:

Ministerul Justiţiei explică de ce nu a publicat dosarele candidaţilor pentru funcţia de director al ANP

Ministerul Justiţiei nu a făcut publice formularele de concurs ale candidaţilor la funcţia de director al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), deoarece în regulamentul de concurs nu sunt conţinute prevederi în acest sens. Ministerul Justiţiei va veni cu o remarcă şi le va publica.

Într-un comunicat de presă, ministerul dezminte informaţiile din presă precum că unii candidaţi la concursul pentru ocuparea funcţiei publice vacante cu statut special de director al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au fost incluşi după încheierea perioadei de depunere a dosarelor, după ce Comisia de concurs a decis reluarea concursului.

Concursul pentru ocuparea funcţiei de director al ANP a fost suspendat în legătură cu contestaţiile a doi candidaţi care iniţial au fost admişi la concurs, însă au avut un aviz negativ de la comisia medico-militară.

În cadrul comisiei de concurs a fost examinat regulamentul comisiei medico-militare în care s-au constat a fi conţinute mai multe prevederi învechite şi discriminatorii. Astfel, membrii comisiei de concurs au decis să nu îngrădească participarea la concurs a celor doi candidaţi cu probleme nesemnificative de sănătate.

În acest sens, Ministerul Justiţiei a primit şi avizul confirmativ al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, care la fel, nu a considerat carenţele de sănătate ale candidaţilor drept temei justificat pentru excluderea acestora din concurs.
Similare
RECOMANDĂRI