Membri ai organizaţiei „Chitaeţ”, reţinuţi de poliţişti şi procurori pentru trafic de droguri în proporţii deosebit de mari
Sursa foto:http://politia.md Vizualizari:

Membri ai organizaţiei „Chitaeţ”, reţinuţi de poliţişti şi procurori pentru trafic de droguri în proporţii deosebit de mari

Fratele hoţului în lege alias „Chitaeţ” şi alţi doi membri ai organizaţii criminale, specializaţi în circulaţie ilegală de droguri, au fost plasaţi în arest. Învinuiţii  cu vârsta de 39 de  şi respectiv 43 de ani, sunt cercetaţi pentru trafic de droguri în proporţii deosebit de mari.

Suspecţii  au fost reţinuţi ca urmare a efectuării unui şir de acţiuni de urmărire penală. În cadrul percheziţiilor efectuate la figuranţi au fost depistate şi ridicate aproximativ 200 grame de haşiş.
 
Învinuiţii,  împreună cu alte persoane, zilnic cumpărau de la diferiţi dealeri droguri (marijuana, haşiş etc.), inclusiv prin mijloace electronice de comunicare. Ulterior, aceştia le transportau şi le divizau în cantităţi mai mici, după care le vindeau în Chişinău şi suburbii, iar banii îi repartizau în funcţie de aportul fiecăruia la comiterea infracţiunii.

Pentru faptele incriminate, învinuiţii  riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
 
De asemenea, pe cazul dat au fost documentaţi şi consumatorii finali, de la care la fel a fost ridicată substanţă psihotropă de tip haşiş. Prin urmare, consumatorii sunt cercetaţi pentru circulaţie ilegală a drogurilor fără scop de înstrăinare, adică cumpărarea şi păstrarea drogurilor, săvârşite în proporţii mari, cât şi conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate produsă de substanţe psihotrope.    
 
Amintim că, hoţul în lege „Chitaeţ” are rol de conducere superioară în organizaţia cu acelaşi nume, care în calitate de lider al organizaţiei,  a delegat responsabilităţi membrilor organizaţiei din diferite oraşe şi penitenciare de acumulare a banilor în bugetul comun (n.r. „общаг” din limba rusă). Aşadar, banii sunt acumulaţi în urma estorcărilor de la persoanele fizice, acţiunilor şantaj, circulaţiei ilegale a substanţelor narcotice şi altor infracţiuni săvârşite pe teritoriul Republicii Moldova, ţărilor Uniunii Europene şi Comunităţii Statelor Independente.
 
Similare
RECOMANDĂRI