Măsuri sporite de protecţie a persoanelor aflate în custodia poliţiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Măsuri sporite de protecţie a persoanelor aflate în custodia poliţiei

Condiţiile de detenţie vor fi îmbunătăţite şi vor fi luate măsuri sporite pentru siguranţa cetăţenilor aflaţi în custodia poliţiei. Guvernul de la Chişinău a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, Planul de acţiuni privind reducerea relelor tratamente, abuzului şi discriminării faţă de deţinuţi, pentru anii 2017-2020.

Printre obiective sunt revizuirea şi armonizarea cadrului normativ, îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie şi a infrastructurii izolatoarelor de detenţie provizorie din cadrul poliţiei, îmbunătăţirea condiţiilor de transportare a persoanelor reţinute/arestate în procesul urmăririi penale.
 
Totodată, vor fi renovate 15 izolatoare de detenţie provizorie din cadrul unităţilor teritoriale ale poliţiei, achiziţionate cel puţin 25 de unităţi de transport specializate pentru transportarea persoanelor aflate în custodia poliţiei, renovate 100 de celule, precum şi instruiţi, în materie de respectare a drepturilor omului, peste 200 de angajaţi. De asemenea, se propune implementarea la nivelul structurilor teritoriale ale poliţiei a modulului "E-Reţinere", pentru eficientizarea monitorizării persoanelor pe perioada aflării acestora în custodia poliţiei.
 
Costul estimativ al măsurilor prevăzute în Planul de acţiuni constituie aproximativ 49,2 milioane de lei, peste 85% din sumă fiind acoperită din contul surselor financiare alocate de Uniunea Europeană.
Similare