Marijuana de tip hidropon, în valoare aproximativă de 100.000 lei – confiscată de oamenii legii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Marijuana de tip hidropon, în valoare aproximativă de 100.000 lei – confiscată de oamenii legii

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu alte autorităţi a confiscat droguri în valoare estimativă de 100.000 lei de la un grup infracţional suspectat de trafic de droguri spre Federaţia Rusă.

Drogurile erau cultivate în sere, erau prelucrate şi ambalate pentru transportare. Astfel, PCCOCS, în colaborare cu Direcţia combaterea crimei organizate, Direcţia investigare a fraudelor economice ale Inspectoratului Naţional de Investigaţii, i-au atribuit statut de bănuit unui membru al grupului, cu vârsta de 24 de ani, din Grătieşti, Chişinău. În privinţa altor membri, au loc măsuri procesual-penale pentru identificarea lor.

După acumularea materialelor probatorii, poliţiştii în comun cu procurorii, la 4 decembrie, au efectuat  percheziţii în municipiul Chişinău. Ca urmare, au fost depistate şi ridicate mai multe pachete cu doze diferite de marijuană de tip hidropon, utilaje de vacuumare şi alte unelte folosite la prepararea drogurilor. 

Pe acest caz, a fost iniţiată o cauză penală pentru „circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”. Persoanele vinovate de comiterea acestor fărădelegi riscă închisoare de la 7 la 15 de ani. Procurorii pentru combaterea criminalităţii organizate şi cauze speciale vor reveni cu precizări imediat ce vor deveni disponibile spre publicare.
Similare
RECOMANDĂRI