Mandate de arest pentru şapte din cei opt foşti angajaţi ai unei companii de construcţii, reţinuţi pentru prejudicierea mai multor investitori cu circa 50 milioane lei
Sursa foto:PCCOCS Vizualizari:

Mandate de arest pentru şapte din cei opt foşti angajaţi ai unei companii de construcţii, reţinuţi pentru prejudicierea mai multor investitori cu circa 50 milioane lei

Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, a dispus plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a şase din cei opt foşti angajaţi ai unei companii de construcţii, reţinuţi în cadrul efectuării percheziţiilor de acum trei zile, precum şi plasarea în arest la domiciliu a altui figurant.

În cazul celui de-al optulea reţinut, procurorii au dispus eliberarea acestuia, după înaintarea învinuirii  formulate.
 
Amintim că, figuranţii pe acest dosar sunt învinuiţi de faptul că ar fi prejudiciat un număr de 70 de persoane cu circa 50 milioane lei, investite de păgubiţi în noile apartamente, în municipiul Chişinău. Mijloacele băneşti investite, însă,  au fost folosite contrar destinaţiei şi au fost inclusiv însuşite de către factorii de decizie, dar şi de către alţi angajaţi ai agentului economic. Drept rezultat, compania de construcţii a intrat în incapacitatea de a-şi executa obligaţiunile faţă de investitori.

Aflarea persoanelor în arest, la această etapă a investigaţiilor, este mai mult decât necesară. Considerentele prezentate de procurori şi amploarea lezării drepturilor păgubiţilor au fost de natură să convingă instanţa de judecată, care a dat curs demersului acestuia. Potrivit procurorilor, doar în rezultatul acţiunilor de urmărire penală întreprinse şi celor viitoare, în strictă conformitate cu legea, va deveni posibilă contribuirea la înfăptuirea actului de justiţie.
 
La această etapă, urmărirea penală este în plină desfăşurare. În acest sens, urmează a fi numite expertize tehnice pe dispozitive electronice şi documente contabile care au fost ridicate în cadrul percheziţiilor. De asemenea, va avea loc audierea unui număr mare de persoane; iar aşa cum declaraţiile celor deja audiaţi (inclusiv ale învinuiţilor) conţin divergenţe, se va purcede la confruntări pentru stabilirea adevărului.
 
Similare
RECOMANDĂRI