Maia Sandu cere Comisiei să verifice de urgenţă informaţiile apărute despre un candidat la funcţia de procuror general
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu cere Comisiei să verifice de urgenţă informaţiile apărute despre un candidat la funcţia de procuror general

Prim-ministrul Maia Sandu solicită Comisiei pentru preselecţia candidaţilor la funcţia de Procuror General să verifice de urgenţă informaţiile publicate în presă referitor la intergitatea unui candidat.

Este vorba despre Veaceslav Soltan, despre care presa a scris că, fiind şef al Secţiei tehnologii informaţionale şi combaterea crimelor cibernetice din cadrul Procuraturii Generale, ar fi gestionat o licitaţie prin care calculatoarele PG au fost dotate cu sistem Windows diferit de cel indicat în caietul de sarcini. Valoarea totală a licitaţiei a fost de circa 4,6 milioane de lei, iar licenţa sistemului de operare a fost prelungită în fiecare an, începând cu 2017.

De asemenea, Maia Sandu solicită Comisiei examinarea oportunităţii reevaluării listei candidaţilor înaintaţi către CSP, în vederea alegerii unui procuror general. 

„Avem obligaţia morală în faţa cetăţenilor să promovăm la concurs persoane asupra cărora nu planează suspiciuni de corupţie. Înţeleg că această comisie a acţionat independent şi respect independenţa comisiei, dar presupun că informaţia pe care au primit-o membrii comisiei de la instituţiile abilitate, privind integritatea unor candidaţi, putea fi incompletă”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Similare
RECOMANDĂRI