Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Magistraţii au respins recursul avocaţilor activistului Pavel Grigorciuc

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, se solidarizează cu Pavel Grigorciuc, activistul arestat pentru că l-a lovit pe democratul Sergiu Sârbu. Liderul PCRM a solicitat astăzi judecătorilor să fie acceptat în calitate de garant al eliberării lui Grigorciuc. Sergiu Sârbu nu a fost la şedinţa de judecată, dar a declarat pentru TVR Moldova că se va prezenta în faţa judecătorilor, atunci când va fi chemat pentru a face declaraţii.

Avocaţii lui Pavel Grigorciuc au solicitat ca bărbatul să fie cercetat în stare de libertate, iar liderul PCRM, Vladimir Voronin, şi colega acestuia de partid, Elena Bodnarenco, să fie acceptaţi în calitate de garanţi pentru eliberarea activistului din arest preventiv. Înainte de a afla decizia magistraţilor, Voronin a declarat că îşi asumă toate riscurile.
 
„Eu demult nu mă tem de nimic. Vom răspunde împreună, cu Grigorciuc. Acesta este un spectacol şi aceasta este o răfuială încă de atunci de când a avut procesul împotriva lui Petrenco. Ceea ce s-a petrecut între Grigorciuc şi între Sârbu este o încălcare administrativă. Ea trebuie penalizată printr-o amendă”, a subliniat fostul preşedinte al Republicii Moldova.

Magistraţii au respins recursul avocaţilor şi au prelungit mandatul de arest emis pe numele lui Grigorciuc cu încă 30 de zile, începând cu 20 mai. Democratul Sergiu Sârbu nu a participat la şedinţa de judecată.
 
„De ce nu aţi fost prezent?”. „Pe acest subiect nu comentez. Eu voi veni atunci când voi fi invitat să fac declaraţii. Eu îi doresc multă sănătate dlui Voronin, mai mult nu comentez”, a declarat deputatul PDM prin telefon.
 
Atât Pavel Grigorciuc, cât şi Sergiu Sârbu au făcut parte din Partidul Comuniştilor. Totuşi, liderul PCRM este de partea activistului.
 
„Deja de şapte ani nu este membru al partidului, dar poziţiile lui ideologice şi principiile lui pe care se bazează şi partidul nostru, el nu le-a schimbat”, a mai adăugat liderul PCRM.
 
Vladimir Voronin spune că se va adresa la CEDO dacă Pavel Grigorciuc va fi condamnat. Menţionăm că activistul a fost reţinut, la mijlocul lunii martie, în urma unei altercaţii cu deputatul democrat Sergiu Sârbu. Grigorciuc riscă până la cinci ani de închisoare.
Similare
RECOMANDĂRI