Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Magistraţii au respins cererea avocaţilor lui Vlad Filat de recuzare a doi judecători

Cererea de recuzare a magistraţilor Andrei Niculcea şi Sergiu Lazăr, care l-au condamnat pe Vlad Filat, la nouă ani de închisoare, a fost respinsă de Judecătoria Buiucani. Astfel, aceştia vor face parte din completul de magistraţi care vor examina cererea fostului premier privind revizuirea primului dosar penal.

Şedinţa de judecată a avut loc cu uşile deschise si au participat zeci de susţinătorii ai fostului premier Vlad Filat. Şi un preot din Dubăsarii Vechi a venit să-l susţină pe Vlad Filat.

La şedinţa de judecată, a luat cuvintul si Vlad Filat:

„Cererea noastră de revizuire  nu înseamnă eliberarea mea pentru că sunt foarte multe speculaţii. Cererea de revizuire depusă astăzi este pentru a examina motivele depuse de noi şi eventulal argumentele cu care va veni procuratura să-şi probeze poziţia lor, iar în rezlultat instanţa să ia o decizie să caseze sau nu o parte din acesată învinuire”.
 
Vlad Filat nu a ezitat să comenteze decizia lui Vlad Plahotniuc de a se retrage de la şefia PDM:
 
„Dar el ce a fost vreodată politician? El de trei ori a plecat, să nu uitaţi. Acum trebuie să ne gândim, când revine”.
 
Avocaţii au depus, pe 12 iunie 2019, o nouă cerere de revizuire a primului dosar în care fostul premier a fost condamnat la nouă ani de închisoare. În opinia apărării, lui Vlad Filat i-au fost atribuite printre probele acuzarii companii care, de fapt, nu i-au aparţinut niciodată.
 
Similare
RECOMANDĂRI