Judecătoria Edineţ a instituit regim special de muncă. Avocaţi, procurori şi executori judecătoreşti vor aştepta afară începutul şedinţelor
Vizualizari:

Judecătoria Edineţ a instituit regim special de muncă. Avocaţi, procurori şi executori judecătoreşti vor aştepta afară începutul şedinţelor

Conducerea Judecătoriei Edineţ a decis să instituie regim special de muncă în cadrul instanţei începând cu data de 20 iulie. Totuşi, programul de muncă a funcţionarilor a rămas neschimbat, de la 8:00 până la 17:00, cu pauza de masa de la ora 12:00 până la ora 13:00. Decizia a fost luată ca urmare a creşterii numărul de cazuri noi de infectare cu virusul COVID-19.

Potrivit deciziei, în cadrul instanţei urmează să fie respectată distanţa fizică între persoane de cel puţin un metru. Participanţii la şedinţe, inclusiv avocaţi, procurori şi executori judecătoreşti vor trebui să aştepte în afara incintei judecătoriei, scrie Bizlaw.md.

La serviciu va veni numai personalul strict necesar pentru asigurarea funcţionalităţii instituţiei, activitatea căruia necesită prezenţa la lucru obligatoriu. Ceilalţi vor activa la distanţă, de la domiciliu, cu acordul conducerii instanţei/ a judecătorului şi cu obligaţia de a se prezenta de îndată la sediul instanţei, la solicitare. Totodată, angajaţii care lucrează de acasă vor avea interdicţia de a părăsi domiciliul fără necesitate stringentă. La fel, se va exclude prezenţa şi/sau interacţiunii salariaţilor în două cicluri consecutive.

Şedinţele judiciare care impun prezenţă fizică se vor organiza cu limitarea numărului de participanţi, reieşind din normativul 4 m2 per persoană din suprafaţa utilă a încăperii şi vor dura nu mai mult de 60 minute. În acest context, completele vor stabili termenele de judecată pentru atâtea cauze încât să asigure respectarea acestor normative. Totodată, în condiţiile legii, inclusiv dacă parametrii tehnici ai instanţei şi numărul participanţilor la proces permit, organizarea şedinţei pentru dosarele ce se vor examina cu precădere conform prezentei dispoziţii se va realiza şi prin videoconferinţă.

Accesul justiţiabililor în incinta Judecătoriei Edineţ se va permite doar în baza citaţiei, pentru ziua respectivă, cu respectarea normelor de igienă personală, şi cu interzicerea intrării atât a participanţilor cât şi al avocaţilor, procurorilor şi executorilor judecătoreşti în incinta judecătoriei, până la momentul începerii şedinţei de judecată.

Accesul tuturor persoanelor în Secţia care are program de lucru cu publicul se restricţionează în aşa fel încât depunerea cererilor, înscrisurilor, actelor de procedură cât şi eliberarea actelor solicitate se va efectua prin adresa de e-mail şi/sau poştală a instanţei şi sediilor acesteia, precum şi prin fax.

Similare
RECOMANDĂRI