Iurie Reniţă a fost audiat de procurori, în calitate de martor pe cazul imaginilor cu Igor Dodon, Vlad Plahotniuc şi Serghei Iaralov
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Iurie Reniţă a fost audiat de procurori, în calitate de martor pe cazul imaginilor cu Igor Dodon, Vlad Plahotniuc şi Serghei Iaralov

Deputatul Iurie Reniţă, cel care a făcut publice ultimele imagini cu Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc, a fost citat la Procuratură pentru a oferi declaraţii, în calitate de martor.

„E vorba de faimosul dosar al “kuliokului” (n.r. sacoşă). În baza secvenţelor video, pe care le-am prezentat Procuraturii Generale, a fost deschis un dosar penal cu nr. 20209249042. Am reiterat solicitările ce se conţin în interpelarea mea din 21 mai 2020: verificarea autenticităţii secvenţelor video în calitate de noi probe de corupţie cu implicarea înalţilor demnitari de stat, fiind vorba de Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc şi Serghei Iaralov; coroborarea înregistrării video prezentate de către mine cu celelalte apărute anterior în spaţiul public; existenţa unor probe noi pentru revizuirea hotărârii de casare a cazului de presupuse fapte de corupţie, adoptată de Procuratura Anticorupţie în luna martie şi anunţată public pe 6 martie 2020”, scrie Iurie Reniţă.

De asemenea, deputatul declară că va merge de fiecare dată când va fi fi citat la orice gen de Procuratură. 

Amintim, acum o lună, deputatul Iurie Reniţă a făcut public un material video în care s-ar vedea cum preşedintele Igor Dodon a primit o pungă cu bani de la fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc.

Similare
RECOMANDĂRI