Ion Postu şi-a dat demisia din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii
Vizualizari:

Ion Postu şi-a dat demisia din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii

Ion Postu şi-a dat demisia din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Acesta a depus o cerere prin care solicită CSM-ului să ia act de încetarea mandatului din data de 21 noiembrie.

Potrivit bizlaw.md, Ion Postu a indicat că demisia este în contextul ultimelor evenimente legate de reforma justiţiei şi planarea de suspiciuni în privinţa aspectelor de legalitate ce ţin de activitatea CSM.

”Sunt profund convins că rămânerea mea în funcţia de membru al CSM nu este în coroborare cu viziunea pe care o împărtăşesc în calitate de om, jurist, doctor în drept şi cadru didactic universitar cu activitate de peste 20 de ani”, a indicat Ion Postu. 

În cererea depusă, Ion Postu spune că CSM trebuie să revină la normalitate şi să fie un organ de autoadministrare judecătorească autentic, cu un rol plenipotenţiar, în lumina prevederilor constituţionale, pentru a realiza o reformă a justiţiei veritabilă, de rezultatele căreia să beneficieze toţi cetăţenii.

Ion Postu menţionează, de asemenea, că reforma justiţie trebuie să fie realizată cu implicarea, în special, a unui CSM funcţional şi a comunităţii judecătorilor, aşa cum prevede cadrul normativ naţional şi practicile internaţionale unanim recunoscute. 

Ion Postu a mai indicat că nu va admite să fie atras şi criticat nejustificat pentru faptul că participă sau nu la anumite ”jocuri” care nu îl vizează şi nu au nimic în comun cu activitatea legală a CSM-ul.

”CSM trebuie să rămână echidistant şi să asigure independenţa puterii judecătoreşti şi drepturile legale ale judecătorilor pentru ca într-un rezultat să triumfe calitatea actului justiţie şi respectarea drepturile omului” se mai spune în cererea de demisie. 

Ion Postu a fost ales membru al Consiliului Superior al Magistraturii din rândul profesorilor de drept în data de 15 decembrie 2017.

Similare
RECOMANDĂRI