Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Iohannis despre aderarea la spaţiul Schengen: Evoluţia pe care o vedem în domeniul legilor justiţiei ridică semne de întrebare suplimentare

"Momentan, etapa în care ne aflăm ridică mai multe semne de întrebare decât aduce certitudini", a declarat preşedintele Klaus Iohannis referitor la perspectivele aderării României la spaţiul Schengen. Şeful statului s-a referit la modificarea legilor justiţiei - o evoluţie care ridică semne de întrebare suplimentare. Declaraţia a fost făcută miercuri după-amiază, după întâlnirea cu premierul Olandei, Mark Rutte, la Palatul Cotroceni.

"Spaţiul Schengen a fost creat printr-o înţelegere care prevede şi paşii de urmat, şi condiţiile care trebuie îndeplinite. Comisia Europeană sprijină demersul de aderare al României, cum majoritatea statelor europene sunt pentru acceptarea României şi de obicei se asociază şi cu Bulgaria", a explicat şeful statului român.

"Aceste chestiuni au fost de multe ori şi pe larg dezbătute, iar evoluţia pe care o vedem în momentul de faţă în domeniul legilor justiţiei cu siguranţă ridică câteva semne de întrebare suplimentare", a adăugat el.

"Eu sunt totuşi moderat optimist că vom reuşi să avem o legislaţie în materie de justiţie care rezistă la o verificare atentă în final şi cred că, uşor uşor, toată lumea a înţeles că legislaţia în domeniul justiţiei trebuie îmbunătăţită şi nu ciopârţită", a subliniat Iohannis.

El şi-a exprimat speranţa ca acest lucru să fie înţeles în final şi de cei care "au pornit cu un elan nemotivat şi cu o totală lipsă de transparenţă" modificările la legile justiţiei.

"Cred că există suficientă înţelepciune în politica românească pentru a găsi un final potrivit pentru aceste lucruri", a declarat preşedintele.

"Dar momentan, etapa în care ne aflăm ridică mai multe semne de întrebare decât aduce certitudini", a conchis şeful statului.

Similare
RECOMANDĂRI