Investigaţiile privind furtul miliardului bat pasul pe loc? Ministrul Justiţiei: „Este o speculaţie”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Investigaţiile privind furtul miliardului bat pasul pe loc? Ministrul Justiţiei: „Este o speculaţie”

Ministrul Justiţiei neagă faptul că investigaţiile cu privire la furtul miliardului bat pasul pe loc. „Este o speculaţie”, a declarat Fadei Nagacevschi în cadrul emisiunii Punctul pe AZi, întrebat dacă soluţia găsită de Igor Dodon, cu privire la „reducerea poverii asupra cetăţenilor” cu privire la întoarcerea banilor ar însemna un semn că procesele de recuperare a banilor, prin hotărâri judecătoreşti, stagnează.

„Este o speculaţie. Procesele de judecată urmează. Guvernul identifică politic cum ar urma să fi reduse aceste dobânzi, însă procesele de judecată continuă. Există procese penale, civile, de insolvabilitate.
 
Guvernul are obligaţia de a găsi unele formule pentru a scădea sarcina economică a cetăţenilor. Asta nu exclude
Se depun toate eforturile.
 
Cu privire la fostul premier Vlad Filat şi prejudiciul pe care l-ar fi adus statului, Fadei Nagacevschi spune că în privinţa acestuia nu există încă o decizie judecătorească prin care să fie stabilit prejudiciul şi să prevadă executarea silită.

Amintim că ieri, Ministerul Finanţelor a elaborat şi a publicat proiectul cu privire la stabilirea unui nou mod de alocare a profitului disponibil pentru distribuire al Băncii Naţionale a Moldovei. Asta după ce exact o săptămână în urmă, pe 10 februarie Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, făcea acest anunţ.

Proiectul privire redistribuirea profitului BNM în bugetul de stat, pentru a compensa mijloacele pe care trebuie să le plătească cetăţenii Republicii Moldova în urma aşa numitei „legi a miliarului”.  Scopul acestui proiect, potrivit lui Dodon este de a „micşora povara asupra cetăţenilor”.
 
Similare
RECOMANDĂRI