Închisoare pe viaţă pentru un recidivist, care a ucis un bărbat după ce a fost eliberat din închisoare, pentru un alt omor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Închisoare pe viaţă pentru un recidivist, care a ucis un bărbat după ce a fost eliberat din închisoare, pentru un alt omor

Un locuitor al satului Talmaza îşi va petrece restul vieţii după gratii, după ce a fost recunoscut vinovat de omorul intenţionat al unui consătean.

Verdictul a fost dictat astăzi, după ce magistraţii au admis în mod integral solicitarea Procuraturii raionului Ştefan Vodă de a-l condamna la detenţiune pe viaţă.

Corpul neînsufleţit al victimei a fost găsit pe 13 iunie curent, într-o râpă din satul Talmaza de o localnică, care i-a anunţat pe oamenii legii.

La scurt timp, procurorii din Ştefan Vodă au stabilit circumstanţele celor întâmplate, făptaşul fiind reţinut, iar ulterior arestat, până la sentinţă aflându-se în custodia statului.

Potrivit probatoriului, în seara zilei de 12 iunie, inculpatul împreună cu consăteanul au servit băuturi alcoolice, iar la un moment dat între ei s-a iscat o ceartă. Inculpatul i-a aplicat victimei multiple lovituri cu mâinile şi picioarele, după care l-a îmbrâncit într-o râpă din localitate şi a plecat acasă.

Fiind audiat de procurori, inculpatul a declarat că a recurs la acest gest pentru a-şi răzbuna tatăl, care acum 10 ani, ar fi fost omorât de către victimă.

De notat că, inculpatul, în vârstă de 54 de ani, a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat la 20 de ani închisoare pentru omorul, săvârşit cu o deosebită cruzime, al unei tinere. În martie 2019, acesta a fost eliberat, înainte de termen, din detenţie, iar peste un an a recidivat.

Sentinţa este cu drept de atac.
Similare
RECOMANDĂRI