Încă un suspect în schema de corupţie privind eliberarea certificatelor de vaccinare anti COVID-19, cercetat penal de CNA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Încă un suspect în schema de corupţie privind eliberarea certificatelor de vaccinare anti COVID-19, cercetat penal de CNA

Încă un suspect în dosarul ce vizează schema de corupţie prin care erau eliberate zeci de certificate de vaccinare anti-COVID, fără imunizarea propriu-zisă, este cercetat penal pentru trafic de influenţă de CNA şi procurorii anticorupţie.

Bărbatul ar avea rol de intermediar în schema în care au fost documentate zeci de episoade de pretindere şi primire mită pentru organizarea eliberării documentelor, cu introducerea datelor în registrul de evidenţă a certificatelor de vaccinare anti COVID-19.
 
Amintim că, acum două săptămâni, trei intermediari şi un medic au fost reţinuţi de CNA şi procurori sub bănuiala rezonabilă că ar fi organizat o schema infracţională de eliberare a zeci de certificate de vaccinare anti COVID-19, fără imunizarea de facto. Datele anchetei arată că, sumele pretinse şi primite variau între 4000 şi 6000 de lei, pentru un certificat, bani ce erau distribuiţi corespunzător rolului fiecărui participant în schema infracţională.

Tot atunci, s-a descins cu percheziţii la trei instituţii medicale din mun. Chişinău şi la domiciliile suspecţilor, unde au fost ridicate mai multe documente, certificate de vaccinare, în original, ştampilate şi semnate de medici, buletine de identitate în original şi mijloace băneşti. La moment, doi dintre figuranţii pe dosar sunt în arest, iar alţii doi sunt cercetaţi sub control judiciar.

Amintim că, până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată, orice persoană se prezumă a fi nevinovată.
Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală, iar acţiunile de anchetă sunt în desfăşurare.
Similare
RECOMANDĂRI