Încă o demisie. Procurorul care gestionează dosarul în care e vizat judecătorul Sternioală pleacă din sistem
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Încă o demisie. Procurorul care gestionează dosarul în care e vizat judecătorul Sternioală pleacă din sistem

Încă un procuror anticorupţie pleacă din sistem. Ziarul de Gardă a aflat că Roman Statnîi, cel care a gestionat în ultimele luni dosarul penal în care este vizat fostul judecător Oleg Sternioală, anchetat pentru spălare de bani, şi-a depus cererea de demisie.

Informaţia a fost confirmată pentru ZdG de către procurora Maria Vieru, care ne-a comunicat că procurorul general a acceptat raportul lui Statnîi şi urmează să semneze Ordinul de eliberare a procurorului din sistem.

Contactat anterior pentru a afla care este motivul pentru care a decis să plece din sistem, Roman Statnîi a declarat scurt: „Nu comentez”.

Anterior, portalul deschide.md a scris că patru acuzatori de stat din cadrul Procuraturii Anticorupţie ar fi fost somaţi să-şi dea demisia, iar printre aceştia se număra şi Roman Statnîi. Contactat atunci de ZdG, procurorul a menţionat că „pentru prima dată aude” de o asemenea somaţie.

În ultima perioadă, mai mulţi procurori anticorupţie au plecat din sistem. Este vorba despre fostul interimar al PCCOCS, care a gestionat anterior mai multe dosare de rezonanţă, Dorin Compan, dar şi procurorul Lilian Rudei. 

Similare
RECOMANDĂRI