Imaginile cu Dodon, Plahotniuc şi sacoşa: Procuratura a dispus neînceperea urmăririi penale, „faptele nu întrunesc elementele vreunei infracţiuni”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Imaginile cu Dodon, Plahotniuc şi sacoşa: Procuratura a dispus neînceperea urmăririi penale, „faptele nu întrunesc elementele vreunei infracţiuni”

Procuratura Anticorupţie a dispus neînceperea urmăririi penale în privinţa înregistrărilor video cu Igor Dodon, care ar primi o sacoşă din partea lui Vlad Plahotniuc, pe motiv că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracţiuni, iar procesul penal pe acest caz a fost clasat.

Procuratura anunţă că au fost examinate inclusiv aşa-zisele ”chitanţe” pentru bani.

Ambii denunţători (Andrei Năstase şi Iurie Reniţă) au fost audiaţi, iar autorul anonim al pretinselor ”chitanţe” nu a răspuns citaţiei de a se prezenta cu detaliile promise în presă. Procuratura spune că „nu şi-au găsit confirmarea nici alegaţiile deputatului Lilian Carp”, potrivit căruia, Procuratura Anticorupţie ar fi deţinut de mai mult timp un stick cu înregistrări video, care au constituit obiectului de investigaţie a prezentului proces penal.

„În cadrul procesului penal nu a fost posibil de stabilit conţinutul sacoşei, precum şi subiectul ce a realizat înregistrarea, fapt determinant pentru urmărirea penală şi înaintarea vreunei acuzaţii penale. În context, adevărul judiciar a fost stabilit reieşind din minimul de posibilităţi de administrare a probelor de care a dispus Procuratura, respectiv, soluţia s-a bazat pe probele legal administrate, la moment, fiind epuizate posibilităţile de a administra alte probe”, se spune într-un comunicat al Procuraturii.

Procurorii spun că în cazul în care vor fi prezentate alte informaţii sau probe relevante ce ar afecta temeinicia soluţiei adoptate, hotărârea de neîncepere a urmăririi penale poate fi revăzută şi, după caz, procesul penal poate fi reluat.

Amintim că denunţurile la Procuratură au fost depuse de Andrei Năstase şi Iurie Reniţă, prin care au cerut investigarea circumstanţelor rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care se prezuma că ar fi fost bani.
Similare
RECOMANDĂRI