Hoţ reţinut în flagrant, în troleibuzul 22. A sustras din buzunarele pasagerilor două telefoane mobile şi un portofel
Sursa foto:captură video Vizualizari:

Hoţ reţinut în flagrant, în troleibuzul 22. A sustras din buzunarele pasagerilor două telefoane mobile şi un portofel

Angajaţii Secţiei combaterea infracţiunilor în locurile publice şi transport urban din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, au reţinut în flagrant delict un bărbat în vârstă de 40 de ani, locuitor al capitalei, fiind suspectat că a sustras două telefoane mobile şi un portofel. Individul anterior a mai fost judecat pentru infracţiuni similare.

Incidentul a avut loc în troleibuzul de pe ruta nr. 22 în timp ce se deplasa pe bd. Ştefan cel Mare, unde bănuitul a încercat să sustragă din buzunarul hainei unei tinere telefonul mobil, iar de la un bărbat de 55 ani a sustras portofelul şi telefonul mobil. Victimele imediat au alertat poliţia. Ulterior bărbatul  a fost reţinut şi escortat la inspectorat pentru audieri. Prejudiciul cauzat părţilor vătămate constiuie 11 000 lei.

Suspectul a fost reţinut pe un termen de 72 ore în Izolatorul Direcţiei de Poliţie mun.Chişinău, fiind cercetat penal pentru pungăşie, care prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 4 ani cu amendă în mărime de la 27 500 lei la 67 500  lei.

Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

-Aşteptând mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă dvs.;

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei, înainte de a urca în transport;

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare;

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate;

-În cazul în care transportul public este aglomerat  şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur;

-Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.

-Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor;

-Nu uitaţi,  hoţii de buzunare pot fi atât bărbaţi cât şi femeit şi pot avea o vârstă diferită.

Similare
RECOMANDĂRI