Guvernul sesizează CC, cu privire la iniţierea unor proceduri disciplinare în privinţa judecătorului constituţional Nicolae Roşca
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Guvernul sesizează CC, cu privire la iniţierea unor proceduri disciplinare în privinţa judecătorului constituţional Nicolae Roşca

Guvernul a aprobat expedierea către Curtea Constituţională a unei sesizări, cu privire la iniţierea unor proceduri disciplinare în privinţa judecătorului constituţional Nicolae Roşca. Propunerea a venit din partea ministrului Justiţiei, Fadei Nagacevschi, care propus un astfel de proiect suplimentar la ordinea de zi a Executivului.

Sesizarea se referă la declaraţiile făcute de Nicolae Roşca în timpul examinării dosarului cu privire la Acordul de credit rus.

În cadrul şedinţei Curţii Constituţionale, ministrul Justiţiei a declarat că R. Moldova nu va intra în faliment dacă va lua creditul rus şi că R. Moldova. În replică, judecătorul constituţional Nicolae Roşca a declarat: „Noi n-am murit nici după dispariţia unui miliard din bugetul de stat, cred că  nu mai murim nici după aceste 200 de milioane”.

Declaraţia a fost interpretată a fi una ironică de către o parte din presă şi societate, iar alta - a perceput declaraţia drept una scandaloasă.

După o şedinţă de câteva ore bune, Curtea Constituţională a decis că Acordul de credit cu Federaţia Rusă, aprobat de PD şi PSRM în Parlament, este unul neconstituţional.

Ministrul justiţiei spune că, prin această sesizare, solicită CC să spună dacă „este adecvat sau nu” ca un judecători CC să facă astfel de declaraţii.
Similare
RECOMANDĂRI