Grupare specializată în contrabandă cu substanţe toxice, destructurată de serviciile specializate ale Vămii, în comun cu procurorii PCCOCS
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Grupare specializată în contrabandă cu substanţe toxice, destructurată de serviciile specializate ale Vămii, în comun cu procurorii PCCOCS

Trei bărbaţi din raionul Edineţ, cu vârste cuprinse între 34 şi 38 de ani, riscă până la 10 ani de închisoare pentru contrabandă cu substanţe toxice. Gruparea infracţională a fost deconspirată în urma unei ample operaţiuni, desfăşurată de ofiţerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, în comun cu procurorii oficiului teritorial ”Nord” al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Activitatea ilegală a grupării a fost documentată pe parcursul a două luni de zile, acumulându-se probatoriul necesar pentru demararea operaţiunii de reţinere. Potrivit informaţiilor deţinute, substanţele restricţionate erau procurate din oraşul Cernăuţi (Ucraina) şi introduse clandestin în ţara noastră, prin eludarea controlului vamal.

Doi dintre suspecţi au fost reţinuţi în urma unui flagrant, realizat de ofiţerii vamali şi procurorii PCCOCS în momentul transmiterii unui lot de produse de uz fitosanitar.

Reţinerea a avut loc la depozitul unde se păstrau insecticidele. În rezultatul percheziţiilor operate la acest depozit au fost depistate mai multe recipiente cu substanţe toxice, cu o cantitate totală de 119 kg şi 30 l. Bărbaţii nu au putut prezenta niciun act de provenienţă a produselor sau vreo autorizaţie, care le-ar fi permis importul de substanţe toxice.

Imediat după percheziţiile de la depozit, ofiţerii serviciilor operative şi procurorii au descins la domiciliul celui de-al treilea membru.

Toţi trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 72 de ore, iar ulterior, procurorii au solicitat aplicarea arestului preventiv.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale a suspecţilor şi tragerii la răspundere a acestora.

Similare
RECOMANDĂRI