Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fostul viceministru de Interne, Ion Ţurcan, reţinut pentru 72 de ore într-un dosar penal privind îmbogăţirea ilicită

Fostul viceministru de Interne, Ion Ţurcan, a fost reţinut pentru 72 de ore. El este urmărit penal într-un dosar de îmbogăţire ilicită. Angajaţii Serviciului Protecţie Internă şi Procuraturii Anticorupţie au făcut percheziţii azi dimineaţă, la domiciliul lui Ion Ţurcan.

Acţiunele de urmărire penală au început după ce, în octombrie, Autoritatea Naţională de Integritate a constatat o diferenţă de aproximativ 390 de mii de lei între averea dobândită şi veniturile fostului viceministru de Interne.

PETRU IARMALIUC, procuror: „Domnul Ţurcan a fost reţinut pentru 72 de ore şi acum o loc acţiuni de urmărire penală, percheziţii. Reţinerea a fost dictată, deoarece există probe care confirmă, că pot fi influenţaţi martorii sau pot fi distruse probe. În eventualitatea celor 72 de ore daca se va reuşi conservarea probelor şi neadmiterea influenţării martorilor, atunci se va aprecia necesitatea solicitării măsurii preventive.”

Jurnaliştii de investigaţie au scris despre faptul că Ion Ţurcan şi-a scos la vânzare casa de lux din raionul Criuleni. Locuinţa cu suprafaţa de 160 de metri pătraţi, înregistrată pe numele lui, este situată pe un teren de 2700 de metri pătraţi chiar pe malul Nistrului.

Casa are două niveluri şi a fost înregistrată la cadastru în iulie 2020, la şase luni după ce Ion Ţurcan a renunţat la funcţia de preşedinte al raionului Criuleni. Deşi în declaraţiile de avere şi interese personale, fostul viceministrul de interne scrie că locuinţa a fost obţinută printr-un act de donaţie şi că valoarea acesteia este de 125 de mii de lei, pe site-ul de anunţuri preţul cerut este de 320 de mii de euro.
Similare
RECOMANDĂRI