Fostul Procuror General al României, Augustin Lazăr, va face parte din echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiţiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fostul Procuror General al României, Augustin Lazăr, va face parte din echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiţiei

Fostul Procuror General al României, Augustin Lazăr, va face parte din echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiţiei din Republica Moldova, reformă anunţată ieri de Guvernarea PSRM-ACUM. Anunţul privind implicarea fostului Procuror General al României a fost făcut de către premierul Maia Sandu.

Ministerul Justiţiei a propus ieri modificarea componenţei Curţii Supreme de Justiţie şi reducerea numărului judecătorilor de la 33 la 17. În plus, urmează să fie schimbată şi modalitatea de alegerea a procurorului general. La Guvern va fi creată o comisie care va alege două candidaturi pentru şefia procuraturii pe care le va propune pentru aprobare Consiului Superior al Procurorilor.

Citeşte şi:

VIDEO. Reforma justiţiei: CSJ va rămâne cu mai puţini judecători, comisie de evaluare externă, procedura de alegere a procurorului general - modificată

„Am avut deosebita onoare să am o întrevedere cu domnul Augustin Lazăr, fost Procuror General al României, un mare promotor al independenţei sistemului judiciar şi al consolidării statului de drept din România. M-a bucurat şi mai mult faptul că domnia sa şi-a exprimat de principiu disponibilitatea de a se implica în echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiţiei din ţara noastră,” scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

Premierul declară că schimbările reale pot fi posibile doar cu sprijinul unor oameni integri, care dau dovadă de fermitate şi curaj în lupta cu spălarea banilor şi corupţia mare. 

„De un astfel de procuror avem nevoie în Republica Moldova şi sperăm să ne putem baza şi pe experienţa şi profesionalismul unor oameni ca Augustin Lazăr.”

Augustin Lazăr a plecat din funcţia de procuror general la 19 aprilie 2019, după ce a depus cerere de pensionare, în condiţiile în care mandatul său de procuror general se încheia pe data de 27 aprilie 2019.

Similare
RECOMANDĂRI