Fostul inginer cadastral al unei Primării din ţară, obligat să achite autorităţilor locale peste 445 de mii de lei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fostul inginer cadastral al unei Primării din ţară, obligat să achite autorităţilor locale peste 445 de mii de lei

Fostul inginer cadastral al Primăriei comunei Chişcăreni, raionul Sângerei, a fost obligat de instanţă să achite autorităţii locale peste 445 de mii de lei, după ce acum 19 ani a cumpărat, la un preţ foarte mic, un teren proprietate a Primăriei.

Temei pentru depunerea cererii de chemare în judecată a servit o tranzacţie dubioasă de vînzare-cumpărare a unui teren cu suprafaţa de 0,74 ha, cu destinaţia pentru construcţii, proprietate a primăriei Chişcăreni, care noimebrie, anul 2000, a fost vândut fostului inginer cadastral al respectivei primării la preţ vădit diminuat, prin care fapt bugetului local i-a fost cauzat un prejudiciu material în sumă totală de 445 644,57 de lei.

Deşi acţiunile făptuitorului întrunesc elementele componenţei de infracţiune, avînd în vedere faptul că a intervenit termenul de prescripţie al tragerii la răspundere penală, procurorul a emis ordonanţa de refuz în pornirea urmăririi penale pe cazul dat cu liberarea persoanei de răspundere penală.

Totodată procurorul a înaintat cerere de chemare în judecată pentru recuperarea prejudiciului material cauzat Primăriei Chişcăreni.

Ca rezultat, cererea de chemare în judecată, înaintată de Procuratura Anticorupţie în interesele Primăriei Chişcăreni, a fost admisă, iar de la fostul inginer cadastral al Primăriei comunei Chişcăreni, raionul Sîngerei, s-a dispus încasarea, în beneficiul Primăriei a prejudiciului material cauzat ca rezultat al încheierii tranzacţiei ilicite de vînzare-cumpărare a terenului în sumă totală de 445 644,57 de lei.

De asemenea a fost dispusă şi încasarea în beneficiul statului a sumei de 13 369, 33 de lei care constituie taxa de stat.

Hotărîrea este cu drept de atac la Curtea de Apel Bălţi în termen de 30 zile.
Similare
RECOMANDĂRI