Fostul director al Combinatului de Vinuri „Cricova” a fost scos de sub urmărire penală. Procuratura îşi cere scuze în mod public
Vizualizari:

Fostul director al Combinatului de Vinuri „Cricova” a fost scos de sub urmărire penală. Procuratura îşi cere scuze în mod public

Fostul director al Combinatului de Vinuri „Cricova”, Valentin Bodiul şi conducătorul unui agent economic au fost scoşi de sub urmărire penală, iar dosarul în care cei doi erau vizaţi a fost clasat.

În luna decembrie 2017, Procuratura Anticorupţie (condusă la acea etapă de Viorel Morari) informa despre reţinerea, iar apoi anunţarea celor doi în căutare pentru ”abuz de serviciu şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, soldate cu urmări grave.”

Potrivit unui comunicat de presă al procuraturii, în urma studierii minuţioase a probatoriului, recent, Procuratura Anticorupţie a ajuns la concluzia că faptele persoanelor respective nu întrunesc elementele infracţiunii. Pe această cale, instituţia îşi cere, public, scuze pentru acţiunile ilegale ale fostei conduceri a Procuraturii Anticorupţie la care au fost supuse persoanele timp de aproximativ 3 ani.

În prezent, legalitatea tragerii la răspundere penală a persoanelor în cauza respectivă constituie obiectul investigaţiilor în cadrul unui proces penal, aflat în gestiunea Procuraturii Generale.

Amintim că în rezultatul controalelor dispuse la începutul acestui an de către Procurorul General la Procuratura Anticorupţie şi PCCOCS, a fost anunţat că au fost stabilite grave abateri, admise de unii procurori la instrumentarea cauzelor, prin care au fost încălcate grav drepturile fundamentale ale omului: reţineri, arestări, percheziţionări, sechestre, interceptări, filări ilegale, tergiversări ale examinării dosarelor, hotărâri ilegale pe fond, reprezentare defectuoasă a acuzării de stat în instanţele judecătoreşti, neatacarea hotărârilor ilegale în instanţele de judecată.

Pentru abaterile stabilite, Inspecţia Procurorilor a iniţiat peste 30 de proceduri disciplinare în privinţa procurorilor din cadrul celor două procuraturi specializate. Toate au fost transmise Colegiului de Disciplină şi Etică din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor pentru adoptarea deciziilor corespunzătoare faptelor comise.
Similare
RECOMANDĂRI