Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fostul director al ASP, Serghei Răilean, a ajuns după gratii: A facilitat emiterea actelor de identitate pe numele mai multor persoane din anturajul lui Plahotniuc Vlad

Fostul director al Agenţiei Servicii Publice, Serghei Răilean, a fost reţinut pentru 72 de ore pentru abuz în serviciu. Potrivit Procuraturii Generale, el este suspectat că a facilitat emiterea unor acte de identitate pe numele mai multor persoane din anturajul lui Vlad Plahotniuc.

Procurorii susţin că actele de identitate au fost emise în favoarea unor membri ai unei organizaţii criminale, în spatele căreia s-ar fi aflat Vlad Plahotniuc.
MARIANA CHERPEC, purtător de cuvânt, Procuratura Generală: „Mai exact, în perioada în care a condus Agenţia, fostul director al ASP a facilitat emiterea actelor de identitate – buletine de identitate şi a paşapoartelor – pe numele mai multor persoane din anturajul cetăţeanului Plahotniuc Vladimir, cu încălcarea vădită a procedurilor stabilite, inclusiv în lipsa solicitanţilor acestor acte.”

Azi dimineaţă, procurorii de la crima organizată şi ofiţerii SIS au făcut percheziţii la domiciliul fostului director al ASP şi au ridicat mai multe documente care vor fi supuse experizei. Serghei Răilean a fost reţinut pentru 72 de ore iar reprezentanţii Partidului Democrat consideră că s-a comis un abuz.

Partidul Democrat din Moldova condamnă atacurile autorităţilor împotriva vicepreşedintelui PDM, Sergiu Railean. 

Serghei Răilean a fost numit director al Agenţiei Servicii Publice în 2017 şi a demisionat doi ani mai târziu când Partidul Democrat a fost înlăturat de la guvernare. El a fost directorul instituţiei în perioada în care au fost perfectate acte cu dublă identitate pentru Vladimir Plahotniuc şi Serghei Iaralov. 
Similare
RECOMANDĂRI