Fadei Nagacevschi, reacţie la acuzaţiile aduse de avocatul lui Ilan Şor, dar şi la comentariile unui membru CSM cu privire la sesizarea ministrului
Vizualizari:

Fadei Nagacevschi, reacţie la acuzaţiile aduse de avocatul lui Ilan Şor, dar şi la comentariile unui membru CSM cu privire la sesizarea ministrului

Ministrul Justiţiei Fadei Nagaceschi a venit cu un răspuns faţă de nedumeririle lui Dorel Musteaţă, fostul preşedinte interimar al Consiliului Suprem al Magistraturii, care s-a arătat mirat că solicitarea ministrului justiţiei de a verifica judecătorii care examinează dosarul lui Ilan Şor vine tocmai acum, când CSM este blocat, declarând că un control la Curtea de Apel Cahul ar fi avut loc deja.

Un membru CSM comentează solicitarea lui Nagacevschi în dosarul Şor: „Straniu că această solicitare vine acum”


Ministrul Justiţiei spune că sesizarea urmează că să fie examinată de Colegiul disciplinar, şi nu de membrii CSM.

De asemenea, ce ţine de faptul că la Curtea de Apel Cahul s-a făcut un control deja, încă din luna iunie. Fadei Nagacevschi spune:

„Sper că face distincţie domnul membru dintre Inspecţia judiciară şi Colegiul disciplinar. Ce s-a făcut în cazul speţei „Şor”? De ce acel membru CSM nu a sesizat Colegiul disciplinar? Ce are lipsa de cvorum la CSM cu sesizarea către Colegiul disciplinar?”, se întreabă ministrul justiţiei. 

De asemenea, Fadei Nagacevschi a venit cu o reacţie şi faţă de acuzaţiile aduse ieri de avocatul lui Ilan Şor, precum că, prin declaraţiile sale cu referire la cazul Şor, Fadei Nagacevschi ar efectua o imixtiune în activitatea justiţiei.

„Nu sunt surprins de reacţia avocatului domnului Şor care mă învinuieşte de influenţe asupra justiţiei, această reacţie fiind una previzibilă pentru următoarele: apărarea este conştientă de faptul că eu acţionez în strictă conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare. Totodată apărarea înţelege foarte bine că, în cazul unei eventuale condamnări şi la Curtea de Apel şi la Curtea Supremă de Justiţie a inculpatului Şor, chiar dacă acesta nu este în Republica Moldova, organul de urmărire penală este justificat să solicite executarea pedepsei la locul aflării domnului Şor. Unica soluţie de a bloca executarea pedepsei la locul aflării este posibilă, dacă s-ar crea acel statut de „victimă politică.” Iar confruntarea politică apărarea o provoacă, cel mai probabil, pentru a asigura statutul de „victimă politică.” Este o strategie şi asta...”.
Similare
RECOMANDĂRI