Fadei Nagacevschi: Nu este posibilă anularea extrădării lui Veaceslav Platon
Vizualizari:

Fadei Nagacevschi: Nu este posibilă anularea extrădării lui Veaceslav Platon

Ministrul justiţiei, Fadei Nagacevschi, susţine că nu este posibilă anularea extrădării lui Veaceslav Platon în condiţiile în care acesta este condamnat pe teritoriul Republicii Moldova şi urmează să-şi ispăşească aici pedeapsa. Mai cu seamă că are şi cetăţenia Republicii Moldova, transmite IPN.

Declaraţia a fost făcută după ce, anterior, a apărut în spaţiul public ideea că miza controalelor efectuate de Procuratura Generală la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale şi la Procuratura Anticorupţie ar putea fi anularea procedurii de extrădare din Ucraina a omului de afaceri condamnat Veaceslav Platon şi transferul lui în statul vecin.

Ministrul susţine că Veaceslav Platon, la fel ca şi fostul premier Vlad Filat, încearcă să folosească instrumentul compensatoriu pentru a-şi reduce din pedeapsă. „Cauzele se află pe rol în instanţele de judecată. Să admitem că este aplicat instrumentul compensatoriu, din termenul lui nu se reduce atât încât să plece din sistemul penitenciar”, a declarat Fadei Nagacevschi în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul TV8.

Totodată, Fadei Nagacevschi a menţionat că după ce a devenit cunoscut faptul că Departamentul de stat al SUA a stabilit interdicţia de a obţine vize de intrare în SUA pentru fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc, a dispus evaluarea acordurilor de asistenţă juridică ale Republica Moldova cu alte state. Ministrul spune că s-a interesat cu care state nu există asemenea acorduri pentru a putea începe negocierile şi pentru a stabili anumite reguli de reciprocitate. În acest context, Fadei Nagacevschi susţine că există anumite probleme de comunicare la nivel de extrădare cu diferite state.
Similare
RECOMANDĂRI